DJEMBE TEČAJ

DJEMBE TEČAJ

novi 3-mjesečni ciklus u Zagrebu

blog details

14.11.2021.

15523 pregleda

0 komentara

"Kada se naše ruke povežu s bubnjem koji vibrira našom energijom, našom životnom snagom, emocijama, uzbuđenjem, nadom, senzitivnošću, davanjem, dijeljenjem i jedinstvom - ponovo postajemo cjeloviti."

Nakon jednogodišnje stanke, s velikom radošću najavljujem novi ciklus DJEMBE TEČAJA koji će započeti u utorak 14.09.2021. u Buena Vista clubu, Savska c. 120

Neka Ritam bude s Vama!
Krešimir Oreški

"Kada se naše ruke povežu s bubnjem koji vibrira našom energijom, našom životnom snagom, emocijama, uzbuđenjem, nadom, senzitivnošću, davanjem, dijeljenjem i jedinstvom - ponovo postajemo cjeloviti."
- Barry Bittman, doktor medicine

Termini:
- početna grupa - utorkom od 18:00 - 19:30
- intermediate grupa - utorkom od 19:30 - 21:00

Cijena:
750 kn u cijelosti na početku tečaja / ili u 3 mjesečne rate od 280 kn

Prijave i info:
kresimir.djembe@gmail.com / 095 198 9915

NAPOMENA: Za tečaj je poželjno imati vlastiti djembe standardne veličine (ali nije uvjet). Za savjet, pomoć pri kupnji ili narudžbu kvalitetnog instrumenta, slobodno mi se obratite.

blog-img4

Biografija:

Krešimir Oreški je perkusionista, bubnjar i edukator iz Zagreba. Član je brojnih sastava – perkusionista je u najistaknutijoj domaćoj ethno-rock-alternative grupi KRIES, makedonskom orkestru i zboru EZERKI & 7/8, novom afrobeat projektu KWAAKA AFROBEAT, te bubnjar u bendovima TV EYE i ALLO, ALLO QUARTETTE.
Pored rada u matičnim grupama surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima, zborovima i plesačima.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri svirao je gotovo sve - od punka i novog vala, preko rocka, garage r'n'r, popa, funka, bluesa i indie glazbe, do razne etno glazbe (irske, afričke, makedonske), te gipsy swinga, šansona i meditativne glazbe.

Bio je osnivač i vođa dviju domaćih afro/ethno grupa: Rhythm Tribe (2001-2008) i Iroko (2011-2014), te član domaćeg irskog benda Shamrock Rovers (2000-2004).
80-tih godina svirao je bubnjeve u mnogim zagrebačkim new wave i rock grupama (Regata, Marlyn, Galeria, Kasandra,...)
Zapadno-afričko bubnjanje usavršavao je na mnogobrojnim tečajevima i radionicama afričkih djembe majstora (TonTon Soriba Sylla, Adame Drame, Famoudou Konate, Billy Konate, Ibro Konate, Seckou Keita, Seydou Dao, Sega Sidibe).
Kao prvi učitelj djembea na ovim prostorima, od siječnja 2001. neprekidno vodi redovne djembe tečajeve kroz koje je prošlo više tisuća polaznika, od kojih su danas mnogi od njih profesionalni glazbenici. Pored toga vodi i razne perkusionističke radionice kao što su Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming (Healing Rhythms) radionice, Team building – Team drumming program za poduzeća i kompanije, te razne radionice za učenike i nastavnike škola.

Iza sebe ima više tisuća koncerata i nastupa u 20-ak zemalja svijeta te isto toliko snimljenih albuma.

Autor je dvije knjige: "DJEMBE PRIRUČNIK" (2004) i "DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008).

Dobitnik je nagrade Porin (za filmsku glazbu s grupom Kries za film „Konjanik“ B. Ivande), te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu etno glazbe u 2005. godini, kao najizravnije priznanje talenta i umijeća.

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.