Recikliraj - dekoriraj

Suminagashi

Jedinstvena likovna radionica

blog details

12.09.2023.

2280 pregleda

0 komentara

Polaznici ove radionice upoznat će se s drevnom japanskom tehnikom monotipije, uz pomoć koje će se stvarati unikatni grafički otisci.

Površina vode dodiruje se kistom te se naizmjeničnim korištenjem tuša i terpentina stvaraju koncentrični krugovi, a konačna slika na vodi dobiva se pokretanjem krugova uz pomoć lepeza.

Likovna radionica suminagashija jedna je od omiljenih radionica, kako polaznicima, tako i samom voditelju Dejanu Kljunu.

Polaznici ove radionice upoznat će se s drevnom japanskom tehnikom monotipije, uz pomoć koje će se stvarati unikatni grafički otisci. Površina vode dodiruje se kistom te se naizmjeničnim korištenjem tuša i terpentina stvaraju koncentrični krugovi, a konačna slika na vodi dobiva se pokretanjem krugova uz pomoć lepeza.

Dovoljno je samo nekoliko sekundi prisloniti papir na površinu vode kako bi se na njemu stvorio jedinstven otisak. Tehnika je izvorno japanska, potječe iz VI. stoljeća nove ere i bila je strog kontinentima.

Suminagashi tehnika je bliska mramorizaciji koja je samo logični nastavak te crno-bijele tehnike, a nastala je potkraj 17. stoljeća u Turskoj. Kao tehnika, ne razlikuje se puno od suminagashija, ali uključuje boje i određeni uzorak. Suminagashi je izvorna tehnika slikanja na vodi i podrazumijeva disciplinu i visoku koncentraciju, a ne kao što se kaže meditativne karakteristike.

blog-img4

Mjesto održavanja: Voćarska 8, u prostorima Planet Zemlja.

Cijena radionice: 30 eura.

Plaćanje direktno voditelju.

 

Prijaviti se možete putem prijavnice niže na stranici.

blog-img4

U petak, 22. rujna, od 18.00 do 20.30 sati.

blog
Cijena tečaja
30 eur
blog
Trajanje tečaja
2,5
blog
Broj polaznika
10
blog
Rok za prijavu
21.09.2023.

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.

Prijavi se na radionicu

.